Preot Sârbu Bogdan-Eugen

Preoți slujitori Octombrie 22, 2014

Dumnezeu este iubire...

Sunt născut la data de 3 februarie 1982, în municipiul Iași.
Școala gimnazială am absolvit-o în localitatea Tg. Frumos.
Între anii 1997-2002, am urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Veniamin Costachi de la M-rea Neamț, continuând formarea teologică în cadrul Univ. Al. I. Cuza – Facultatea de Teologie - Asistență Socială.
În perioada 2009 – 2011, am urmat cursurile Masterului - Supervizare și planificare socială, în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice.
Între anii 2014-2017 am urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport, Secția Kinetoterapie și Motricitate Specială.
În prezent urmez cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă - D.Stăniloae din Iași, Secția Pastorală
M-am căsătorit în anul 2004, având doi copii.
Sunt preot ortodox din anul 2005, luna august.
Am fost hirotonit diacon de catre IPS Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate la catedrala mitropolitană din Iaşi, iar preoţia am primit-o prin mâna Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, în cadrul unei solemne Sfinte Liturghii oficiate la Centrul "Providenţa" din Iaşi, în faţa a peste 1000 de preoţi, cu prilejul conferinţelor preoţeşti din acel an.
De atunci şi până în prezent sunt preot paroh în satul Căueşti - încredinţat spre păstorire ca urmare a examenului de capacitate preoţească absolvit în acelaşi an 2005.
Convingerea mea: "Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire" (I Ioan 4,8).
Data hirotonire: 2005-08-23
Citește alte articole despre: Curriculum