Donează până la 3,5%

Anunțuri / comunicate Ianuarie 19, 2023

Dar din dar, se face Rai...

O metodă simplă de a ne ajuta găsiți AICI !!!

Donează până la 3,5% din impozitul pe venit - formular clic aici

Pr. Sârbu Bogdan Eugen - tel: 0742.094724

       Ne ajutați fără să vă coste nimic!

         Dacă sunteți angajat este nevoie doar să depuneți formularul 230 cu datele parohiei Căuești la Direcția fiscală din localitatea dumneavoastră.
         Contul este RO71BRDE240SV34279312400 deschis la BRD Iași iar Codul de Identificare fiscală: 18088600.
         Veți ajuta activitatea social-filantropică a bisericii și continuarea lucrărilor de pictură a acestui lăcaș de cult.

         Ce reprezinta 2% - 3.5%?

         Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din              Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 și aplicată prin Legea nr. 163/2005.
         Astfel persoanele fizice pot sponsoriza (sprijini) entitățile nonprofit care funcționează conform OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

         Cine dispune?

         Dumneavoastră, contribuabilul.
         Puteți direcționa până la 3,5% din impozitul datorat pe venitul anual către o asociație, cult sau fundație prin completarea Formularului 230.

         Cât cheltuiți?

         Nimic!
         Această sumă este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către dumneavoastră către o asociație, cult sau fundație. Astfel vă puteți implica fără nici un fel de costuri suplimentare, în susţinerea unor cauze sociale importante.
         Termenul de depunere a declarației de venit este 25 mai 2024.
       

 Cui direcționați acești bani?                                

         Biserica Ortodoxa "Duminica Tuturor Sfinților" - Căuești este o comunitate mică cu vise mari. Ne dorim un lăcaș de cult al nostru, finalizat și sfințit.
         Construim o Biserică nouă, din piatră de carieră începând cu anul 1992. Am ajuns la stadiul de pictură interioară și așteptăm binevoitori care pot deveni ctitori!!!
         Fiind o organizație nonprofit, cu un număr restrâns de enoriași (aprox. 150 de familii) resursele noastre sunt limitate iar marea majoritate a activităților noastre sunt realizate prin donații.
         Ne bucură să ne fiți alături!
 

         Cum se procedează?

         Persoanele fizice care au realizat, în anul 2023 - venituri din salarii și care solicită virarea unei sume de până la 3,5% din impozitul anual către Biserica Ortodoxă „Duminica Tuturor Sfinților”, completează în Declarația de venit global, Anexa 230: "Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual". Declarația de venit global se depune la Administrația Finanțelor Publice personal sau prin poștă.
 
Dacă aveți nevoie de ajutor în completarea și depunerea declarațiilor nu ezitați să ne contactați!

 

Citește alte articole despre: 2%, donatie, formularul 230